Banden

Banden in alle maten en alle merken.

De juiste banden onder uw auto zorgen ervoor dat u veilig kunt autorijden. Ze vormen niet voor niets het enige contact met de weg! Veiligheid, comfort, stabiliteit, wendbaarheid en grip zijn sleutelwoorden. Autobedrijf Verburg adviseert u als merkonafhankelijke bandenspecialist graag over de juiste banden voor uw auto.

Omrekentabel Bandenmaat ➤

Bandenservice – balanceren en uitlijnen
Een goede balans en juiste uitlijning van uw autobanden heeft direct effect op uw rijcomfort en wegligging. Bovendien slijten zowel uw banden als auto minder snel en bespaart u brandstof. Ons advies is om de uitlijning eens per jaar of om de 20.000 kilometer te controleren.

Gecupte banden
Met gecupte banden wordt eigenlijk vaak zaagtandslijtage bedoeld. Deze vorm van slijtage rond de gehele band op één of beide schouders, is inmiddels een algemeen bekend probleem en komt vaker voor bij brede sportieve banden en meestal op de niet-aangedreven wielen (bij een voorwielaandrijver dus op de achterbanden). Een band met deze vorm van slijtage geeft een bijzonder naar afrolgeluid dat te vergelijken is met het geluid van een defect wiellager.

Mogelijke oorzaak:
De oorzaak van deze slijtage is vaak lastig te bepalen. Het type auto, type band en de asbelasting beïnvloeden de slijtage sterk.
Mogelijke oorzaken zijn:
1. Een lage wieldruk waardoor de nokken (van het loopvlak) in de lengterichting schuin afslijten.
2. Verkeerde bandenspanning.
3. Verkeerde sporing op achteras.