Kentekenloket

Wat is een Kentekenloket?

Als een voertuig wordt aangeschaft, dient de nieuwe eigenaar het kenteken op zijn naam te zetten. Hoe de daaropvolgende tenaamstelling wordt afgerond, hangt er bijvoorbeeld vanaf of dit voertuig wordt gekocht van een particulier of autobedrijf. Overschrijving van het kenteken vindt altijd plaats bij een RDW Kentekenloket.

Een RDW Kentekenloket is een fysieke plaats waar burgers en bedrijven voertuigen kunnen overschrijven, schorsen en schor- singen kunnen beëindigen. De medewerker zet het voertuig op naam en geeft de nieuwe eigenaar, als alles in orde is, een tenaamstellingsverslag.

Hoewel autobedrijven met een RDW erkenning Tenaamstelling Voertuig bij de verkoop van een nieuw voertuig de tenaamstelling zelf kunnen uitvoeren, speelden autobedrijven tot nu toe bij de verkoop van een voertuig tussen consumenten onderling geen enkele rol. Consumenten kunnen dan ook bij ons terecht voor een Tenaamstelling Voertuig.

LET OP!... Wij doen geen Export en maken geen kentekenplaten!!!

Voor kentekenplaten kunt u terecht bij PartsPoint Hoorn.
De Oude Veiling 58 Hoorn.

Welke documenten heb ik nodig om mijn auto te verkopen?

Om de auto op naam van de nieuwe eigenaar te zetten, heb je het volgende nodig:

Geldig Nederlands legitimatiebewijs
(Geen andere nationaliteit en geen verblijfsvergunning ect...)
Het volledige kentekenbewijs. Deze bestaat uit het originele tenaamstellingsbewijs (deel 1B) en het overschrijvingsbewijs (deel 2).
Ben je een deel kwijt? Dan moet je eerst een vervangend kentekenbewijs of nieuwe tenaamstellingscode aanvragen bij de RDW. Doe dit dus vóórdat je de auto verkoopt en laat overschrijven.

Ga daarna samen met de koper naar een Kentekenloket en laat de auto overschrijven. Vervolgens ontvang je een vrijwaringsbewijs waarop staat dat jij niet langer verantwoordelijk bent voor het voertuig.
Hoe gaat een kenteken overschrijven van een caravan, motor of scooter?

Ook voor het overschrijven van het kenteken van een caravan, motor, scooter, vrachtauto of landbouwvoertuig ga je naar een Kentekenloket. De werkwijze hiervoor is hetzelfde als bij een auto, maar er zijn een paar kleine verschillen. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de volgende pagina’s:

Scooter overschrijven
Motor overschrijven
Caravan overschrijven

 

            Klanten beoordelen ons met een 9.3
      RDW erkend
      Snel kenteken overschrijven
      Koffie staat altijd klaar

 

      Informatie

      Autobedrijf Verburg
      Protonweg 11
      1627 LD Hoorn
      Tel: 0229-213346
      Email: info@verburg.nl
      


       Openingstijden Garage:
       Maandag t/m vrijdag van
       08:00 tot 17:00       Openingstijden Kentekenloket:
       Maandag t/m vrijdag van
       08:00 tot 17:00      Volg ons op Facebook

      facebook.com/autobedrijf.verburg