Schokbrekers

Schokbrekers: één met de weg.

De schokbrekers zorgen ervoor dat uw wielen nooit het contact met het wegdek verliezen. Uw auto heeft hierdoor onder alle omstandigheden een stabiele wegligging. U hebt de auto steeds onder controle en kunt optimaal genieten van het comfort van goede schokbrekers.

Wat doen de schokbrekers precies?
De belangrijkste taak van de schokbrekers is om alle ongelijkmatigheden van het wegdek op te vangen. Hierdoor blijft uw auto stabiel bij alle manoeuvres, op alle ondergronden en in alle weersomstandigheden. Dit draagt in hoge mate bij aan uw veiligheid. Bovendien rijdt de auto veel comfortabeler.

Wat gebeurt er wanneer de schokbrekers versleten zijn?
De schokbrekers gaan zeer geleidelijk achteruit. Vaak heeft de bestuurder het niet door, terwijl er langzamerhand een gevaarlijke situatie is ontstaan. Als de schokbrekers niet goed werken, worden de prestaties van uw auto nadelig beïnvloed. Tevens kan er schade ontstaan aan cruciale onderdelen van uw auto, zoals de banden en onderdelen van de wielophanging (lagers, bussen, stuurheugel enzovoort). De meest opvallende aanwijzingen voor versleten schokbrekers zijn: Een langere remweg. Overmatige slijtage van de banden en van onderdelen van de ophanging, omdat deze over de weg "stuiteren". Verminderde controle in bochten. Groter risico op aquaplaning. Een hoger brandstofverbruik. Hobbelig, minder comfortabel rijgedrag van de auto.